2018年6月四级阅读考试第一套解析,2018年6月英语四级第一套卷真题及答案

  2018年上半年全国大学英语四六级考试于6月16日进行,新浪教育24小时全程关注,为你带来第一手四六级考试资讯。以下为英语四级阅读详解:

  Section C

  Passage One

  Direction: There are 2 passages in this section。 Each passage is
followed by some questions or unfinished statement。 For each of them
there are four choice and our marked A),B),C) and D)。You should
decide on the best choice and nark the corresponding letter on Answer
sheet2 with a single line through the centre。

  Questions 46 to 50 are based on the following passage。

  Passage One

  Losing your ability to think and remember is pretty scary。 We know
the risk of dementia (痴呆) increases with age。 But if you have
memory slips, you probably needn’t worry。 There are pretty clear
differences between signs of dementia and age-related memory loss。

  Questions 46 to 50 are based on the following passage。

  After age 50, it’s quite common to have trouble remembering the
names of people, places and thing quickly, says Dr。 Kirk Daffner of
Brigham and Woman’s Hospital in Boston。

  Losing your ability to think and remember is pretty scary。 We know
the risk of dementia (痴呆) increases with age。 But if you have
memory slips, you probably needn’t worry。 There are pretty clear
differences between signs of dementia and age-related memory loss。

  The brain ages just like the rest of the body。 Certain parts
shrink, especially areas in the brain that are important to learning,
memory and planning。 Changes in brain cells can affect communication
between different regions of the brain。 And blood flow can be reduced
as blood vessels narrow。

  After age 50, it’s quite common to have trouble remembering the
names of people, places and thing quickly, says Dr。 Kirk Daffner of
Brigham and Woman’s Hospital in Boston。

  Forgetting the name of an actor in a favorite movie, for example,
is nothing to worry about。 But if you forget the plot of the movie or
don’t remember even seeing it, that’s far more concerning, Daffner
says。

  The brain ages just like the rest of the body。 Certain parts
shrink, especially areas in the brain that are important to learning,
memory and planning。 Changes in brain cells can affect communication
between different regions of the brain。 And blood flow can be reduced
as blood vessels narrow。

  When you forget entire experiences, he says, that’s “a red flag
that something more serious may be involved。” Forgetting how to operate
a familiar object like a microwave oven, or forgetting how to drive to
the house of a friend you’ve visited many times before can also be signs
of something going wrong。

  Forgetting the name of an actor in a favorite movie, for example,
is nothing to worry about。 But if you forget the plot of the movie or
don’t remember even seeing it, that’s far more concerning, Daffner
says。

  But even then, Daffner says, people shouldn’t panic.There are many
things that can cause confusion and memory loss, including health
problems like temporary stoppage of breathing, high blood pressure, or
depression, as well as medications like antidepressants。 Even
over-the-counter remedies like antihistamines can contribute to memory
loss。

  When you forget entire experiences, he says, that’s “a red flag
that something more serious may be involved。” Forgetting how to operate
a familiar object like a microwave oven, or forgetting how to drive to
the house of a friend you’ve visited many times before can also be signs
of something going wrong。

  And the best defense against memory loss is to try to prevent it by
building up your brain’s cognitive (认知的) reserve, Daffner says。

  But even then, Daffner says, people shouldn’t panic.There are many
things that can cause confusion and memory loss, including health
problems like temporary stoppage of breathing, high blood pressure, or
depression, as well as medications like antidepressants。 Even
over-the-counter remedies like antihistamines can contribute to memory
loss。

  “Read books, go to movies, take on new hobbies or activities that
force one to think in novel ways,” he says。 In other words, keep your
brain busy and working。 And also get physically active, because
exercise is a known brain booster。

  And the best defense against memory loss is to try to prevent it by
building up your brain’s cognitive (认知的) reserve, Daffner says。

  46。 Why does the author say that one needn’t be concerned about
memory slips?

  “Read books, go to movies, take on new hobbies or activities that
force one to think in novel ways,” he says。 In other words, keep your
brain busy and working。 And also get physically active, because
exercise is a known brain booster。

  A) Not all of them are symptoms of dementia。

  46。 Why does the author say that one needn’t be concerned about
memory slips?

  B) They occur only among certain groups of people。

  A) Not all of them are symptoms of dementia。

  C) Not all of them are related to one’s age。

  B) They occur only among certain groups of people。

  D) They are quite common among fifty-year-olds。

  C) Not all of them are related to one’s age。

  47。 What happens as we become aged according to the passage?

  D) They are quite common among fifty-year-olds。

  A) Our interaction skills deteriorate。

  47。 What happens as we become aged according to the passage?

  B) Some parts of our brain stop functioning。

  A) Our interaction skills deteriorate。

  C) Communication within our brain weakens。

  B) Some parts of our brain stop functioning。

  D) Our whole brain starts shrinking。

  C) Communication within our brain weakens。

  48。 Which memory-related symptom should people take seriously?

  D) Our whole brain starts shrinking。

  A) Totally forgetting how to do one’s daily routines。

  48。 Which memory-related symptom should people take seriously?

  B) Inability to recall details of one’s life experiences。

  A) Totally forgetting how to do one’s daily routines。

  C) Failure to remember the names of movies or actors。

  B) Inability to recall details of one’s life experiences。

  D) Occasionally confusing the addresses of one’s friends。

  C) Failure to remember the names of movies or actors。

  49。 What should people do when signs of serious memory loss show
up?

  D) Occasionally confusing the addresses of one’s friends。

  A) Check the brain’s cognitive reserve。 C) Turn to a professional
for assistance。

  49。 What should people do when signs of serious memory loss show
up?

  C) Stop medications affecting memory。 D) Exercise to improve
their well-being。

  A) Check the brain’s cognitive reserve。 C) Turn to a professional
for assistance。

  50。 What is Dr Daffner’s advice for combating memory loss?

  C) Stop medications affecting memory。 D) Exercise to improve
their well-being。

  A) Having regular physical and mental checkups。

  50。 What is Dr Daffner’s advice for combating memory loss?

  B) Taking medicine that helps boost one’s brain。

  A) Having regular physical and mental checkups。

  C) Engaging in known memory repair activities。

  B) Taking medicine that helps boost one’s brain。

  D) Staying active both physically and mentally。

  C) Engaging in known memory repair activities。

  46。 A) Not all of them are symptoms of dementia

  D) Staying active both physically and mentally。

  题干关键词为memory
slips,slip意思为小错误,可定位到原文第一段第二句和第三句。结合题干和原文可知,记忆的小错误并非全是痴呆的症状,而可能是由于年龄大。题干中symptoms意为症状和原文中的signs为同义替换。

  46.A Not all of them are symptoms of dementia。

  47.C) Communication within our brain weakens

  解析:找到关键词 memory slips。对应到文章第一段But if you have
memory slips, you probably needn’t worry。 There are pretty clear
differences between signs of dementia and age-related memory
loss。结合题干和原文可知,记忆的小错误并非全是痴呆的症状,而可能是由于年龄大。symptoms和signs为同义替换。顾答案选择A。

  题干意思为随着年龄增大,将会发生什么变化。根据出题顺序,第二段没有提到变化,第三段第三句有changes,意思为,脑细胞的变化会影响大脑不同区域间的沟通。此和C选项为同义替换,C选项题干意思为大脑内部的沟通会弱化。

  47。 C Communication within our brain weakens。

  48。 A)Totally forgetting how to do one’s daily routines

  解析:根据顺序原则对应文章定位句是Changes in brain cells can affect
communication between different regions of the brain。
答案与定位句同义,顾答案C。

  题干意思为哪一些症状应该被认真对待。关键词为symptoms和take
seriously。第四段有far more
concerning,意为严正关切,可知答案在第五段。本段列举了两个例子,一个是忘记了一些日常的东西比如烤箱的操作,一个是忘记了如何开车去老友家。题干A意思为完全忘记了如何去操作平常的一些例行公事。符合例子的特点。因此选A。

  48。 A Totally forgetting how to do one’s daily routines。

  49.A) Check the brain’s cognitive reserve

  解析:题干关键词,memory-related symptom以及take
seriously。定位到But if you forget the plot of the movie or don’t
remember even seeing it, that’s far more concerning, Daffner
says。关键点在far more concerning故答案选择A。

  题干意思为,当严重的记忆衰退出现的时候,应该做什么?可定位到第6段最后一句“defense
against memory …by building up your brain’s cognitive
reserve。”符合A选项描述。

  49。 A Check the brain’s cognitive reserve。

  50。 D) Staying active both physically and mentally

  解析:题干关键词为signs of memory
loss。定位到倒数第二段第一句话Defense against memory loss is to try to
prevent it by building up your brain’s cognitive (认知的) reserve,
Daffner says。故答案为A。

  据advice可定位到最一段。根据最后两句话可知既有脑力的也有体力的建议。符合D选项的描述。

  50。 D Staying active both physically and mentally。

  来源:新东方

  解析:题干关键词Dr Daffner’s advice ,memory
loss。定位到文章最后一句。Dr Daffner’s adviceIn other words, keep your
brain busy and working。 And also get physically active, because
exercise is a known brain booster。

  作者:厦门新东方陈树通老师

上一页
1
2
3
4
5
6mgm美高梅,
7
8
9
10 11
下一页

发表评论